top of page

ČP Konopiště - report od Danči Vetešníkové

Jak se říká, pachatel se vrací na místo činu. V mém případě to byl Triatlon Konopiště. V roce 2022 to dopadlo tak, že jsem na cyklistické části zakufrovala, takže výsledek nic moc. Letos jsme to nepodcenili a přijeli o den dříve. V podstatě jsem měla celé páteční odpoledne a sobotní dopoledne na projížďku trati a opravdu jsme toho využili.

Kvůli špatné kvalitě vody bylo rozhodnuto, že z plánovaného triatlonu bude duatlon. Spoustě závodníků toto rozhodnutí nebylo po chuti, ale já v tom viděla svou šanci, kterou se budu snažit proměnit v cenný kov.

V pátek jsme do Benešova dorazili v brzkém odpoledni, ubytovali se a hned se jeli projet, po 3 hodinách v autě člověk potřebuje trošku protočit nohy. Všude se to hemží pořadateli, a tak máme možnost zjistit všechny potřebné informace. Večer prezentace a šupky odpočívat.

Sobota je hodně dlouhá, starty jsou už od rána, ale můj závod je naplánován až na 15:30. Ale co bych to byla za sportovce, který nepodpoří ostatní, zejména KOME parťáky, takže už od rána nasávám závodní atmosféru….

Když se nachýlil čas mého start, začínám být poněkud nervózní. Na přeplněné startovní čáře mám chvíli pocit, jako bych nebyla v kategorii ročníku narození „13-14“, ale ve věkové kategorii 13–14 let Přestávám myslet na blbosti, nesleduji soupeřky a soustředím se.  Tři, dva, jedna start. První běžeckou část dlouhou 300 m zvládám bez větších potíží a do depa dobíhám na 5.pozici. Malinké zaváhání v depu – propad na průběžné 6.místo, ale na cyklistické části zabírám a pár závodnic předjíždím. Do depa přijíždím na průběžném 3. místě. Slyším taťku, jak mi fandí, podporuje a hlásí pozici. Depo tentokrát zvládám lépe, vybíhám z depa a čeká mě běžecká část dlouhá 1 km.  Ze začátku se nohám moc nechce, ale po pár metrech se rozbíhám, držím si tempo, závodnici přede mnou pomalu stahuji a do cíle dobíhám oficiálně na 3.místě.

Při vyhlášení stojím na bedně a je to skvělý pocit, na takto velkém závodě slyšet své jméno. Jde se slavit a co dál? Teď mě čeká týdenní triatlonové soustředění, kde budu makat, abych tento pocit zažívala častěji.

13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page